Bouwbedrijf Oonk-Noteboom


Uw opdracht, ons visitekaartje

Bouwbedrijf Oonk-Noteboom

Houtskeletbouw

Bouwbedrijf Oonk-Noteboom is specialist in houtskeletbouw. Bij deze vorm van bouwen bestaan alle dragende elementen uit hout. Houtskeletbouw is van oorsprong zeer populair in de Scandinavische landen, evenals in Canada als Amerika. Deze vorm van bouw is de laatste jaren ook in Nederland sterk in opkomst. Bouwen met hout biedt vele voordelen. Zo kun je namelijk profiteren van een zo optimaal woonklimaat. Daarnaast is het gebruik van hout aan te bevelen voor een duurzame woning. Hout is in principe een onuitputtelijke bron en daarnaast nog eens klimaatneutraal. Het hout draagt dus niet bij aan het broeikaseffect.


Hoge isolatiewaarden

Daarnaast hebben houtskeletbouw woningen ook een hoge isolatiewaarde. Door deze hoge isolatiewaarde hoef je minder te verstoken. Dat is weer goed voor het milieu en je eigen portemonnee. Daarnaast is je woning flexibel in te delen, hierdoor kan de woning zo optimaal mogelijk geïsoleerd worden. Isolatie wordt niet alleen toegepast in de spouw, maar ook tussen de stijlen. Hierdoor is de woning fris in de zomer en warm in de winter.

Snel, licht en duurzaam

Met houtskeletbouw is het mogelijk om alle elementen vooraf in onze eigen werkplaats te produceren. Vervolgens vervoeren we ze naar de bouwplaats en monteren de elementen. Het voordeel hiervan is dat we niet afhankelijk zijn van het weer en op de bouwplaats zelf snel tot montage kan worden overgegaan. Er wordt dus veel bouwtijd bespaard.

Interesse of heb je vragen?

De voordelen van houtskeletbouw

 1. 1
  Zeer snelle bouwtijdAltijd open over de planning en de kosten. Korte bouwtijd: Onze vakmannen kunnen de onderdelen op locatie snel monteren, waardoor de bouwkosten laag blijven.
 2. 2
  Houtskeletbouw houd de kosten laag. Houtskeletbouw is vaak goedkoper dan de traditionele manier van bouwen. Hierdoor valt het totale kosten plaatje altijd lager uit.
 3. 3
  Duurzaam en milieuvriendelijk. Vrijwel alle onderdelen worden op maat geleverd. Zo ontstaat weinig bouwafval. We maken bij de constructie ook gebruik van milieuvriendelijke isolatiematerialen. 
 4. 4
  Isolerend vermogen. We kunnen het isolatiemateriaal heel efficiënt in de wanden en het dak verwerken. Daarbij is hout van nature een uitstekende isolator. Houtskeletbouw is om deze reden een geschikte bouwmethode voor passiefhuizen (huizen met een zeer laag energieverbruik).

Bouwbedrijf Oonk-Noteboom

Certificaten & labels

Interesse of heb je vragen?