Bouwbedrijf Oonk-Noteboom


Uw opdracht, ons visitekaartje

Bouwbedrijf Oonk-Noteboom

Onze historie

Metselen, dat was wat Arend Jan Oonk ambieerde. Na eerst werkzaam te zijn geweest als “knecht” bij Schreurs besloot hij om voor zichzelf te beginnen. Zo ontstond in 1925 het metselbedrijf A.J. Oonk. De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit opdrachten verworven uit de eigen klantenkring. In die jaren waren dat voornamelijk agrarische opdrachtgevers.

In die tijd ging Arend Jan Oonk naar de klanten en maakte inderdaad nog zijn offertes achterop een “sigarendoosje”. Samen met collega timmerbedrijven nam hij zo hele projecten aan. Zo werden projecten collegiaal opgelost, soms in opdracht van Oonk (metsel) soms in opdracht van een collega (timmerbedrijf).

Arend Jan Oonk was getrouwd met Rika Oldenampsen. Uit dit huwelijk werden 4 kinderen geboren. De jongste dochter Betty kreeg verkering en trouwde met Henk Noteboom. Henk Noteboom genoot zijn opleiding aan de zogenaamde LTS in Goor en koos er voor timmerman te worden. Na omzwervingen als “Knecht” via Stoltenberg Gelselaar, maar voornamelijk bij Tempelman in Markelo, trad Henk Noteboom in 1970 toe tot het toenmalige metselbedrijf Oonk. Dit was ook het tijdstip van het ontstaan van de huidige naam van het bouwbedrijf: Oonk-Noteboom. De werkzaamheden die eerder met collega bedrijven werden uitgevoerd, konden dus vanaf nu allemaal in eigen beheer worden uitgevoerd doordat Arend Jan Oonk en Henk Noteboom hun krachten bundelden.

De werkzaamheden die Oonk-Noteboom in de loop der jaren uitgevoerd hebben lopen uiteen van luxe villabouw tot agrarische stallenbouw. Ook werd werk gegund vanuit overheden en bedrijven aangenomen.

De werkzaamheden van Bouwbedrijf Oonk-Noteboom lopen uiteen, echter de focus ligt op woningbouw en de verbouw hiervan. Was eerder alleen het bouwen een expertise van Oonk-Noteboom, tegenwoordig begint dit al tijdens of zelfs voor het ontwerp van plannen van verschillende opdrachtgevers.

Interesse of heb je vragen?